logo inholland

Miro Seminar 'Nieuwe paden'

op .

2016 10 10 13.07.50Afgelopen maandag 10 oktober vond alweer het derde MIRO-seminar plaats op Hogeschool Inholland.

Het thema voor dit jaar was 'Nieuwe paden'.
Mirjam Mast beet het spits af met een samenvatting van haar proefschrift, met als doel het verminderen van de hartdosis bij bestraling van de borst na een mammasparende OK.

Vervolgens volgden een aantal sprekers die met de presentatie van hun onderzoek de MIRO-master afsloten. Hierbij ging het over de diversiteit in calciumscores op verschillende type CT-scanners, de mogelijkheden van de dual-energy-CTscan bij post-EVAR-patiënten waardoor de stralingsdosis verminderd wordt en echocardiografie bij patiënten die in het verleden een pulmonalisklepprothese hebben ontvangen om te bepalen of de prothese nog passend is. Daarnaast presenteerde Jessica van Boggelen haar afstudeerpresentatie van de MBRT, dit onderzoek richtte zich op de verandering in het hartvolume bij kinderen die bestraald worden.


2016 10 10 14.37.58
De laatste serie presentaties ging over het verleden, het heden en de toekomst, waarbij als eerste de rol van de nucleaire geneeskunde, met betrekking tot prostaatkanker, werd uitgelicht en bij de laatste de rol van de radiotherapie door de jaren heen werd besproken door Robert Fenwick, namens Elekta.


Als laatste volgde nog een verzoek van Rob Doms. Sinds kort bestaat het 'Inholland health & technology centre' een samenwerking tussen de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI) en Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW). Dit overkoepelende centrum is op zoek naar afstudeeropdrachten (voor een jaar, maar ook voor meerdere jaren), waarbij de MBRT-student samen met een techniek-student zou kunnen afstuderen. Meer informatie vind je op ihtc.nl .
2016 10 10 15.18.25